Bo fantek? Bo punčka? Bo — : moja zgodba o prizadevanju za zanositev

Žanrživljenjepis / biografija
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2008
Založba
Prevod Tjaša Krisper Kutin
Ključne besede smrt otroka, želje
Število strani

235

Čas branja

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Do kam je pripravljeni iti ženska, ki si želi otroka?

Resnična zgodba o paru, ki se trudi spočeti otroka, a nikakor ne uspe. Poskušata na različne načine … od homeopata, zdrave hrane, gibanja do sproščanja in dopusta. Nič ne pomaga. Zdravniki postavijo diagnozo nepojasnjene neplodnosti, kar se zdi še bolj stresno, saj par ne ve, v čem je težava. Enkrat ona sicer zanosi, a sledi splav.

Na koncu se odločita za odpoved v službi in selitev iz Velike Britanije na Irsko. Tam najdeta mir in sprejmeta dejstvo, da bosta živela brez otrok, a vseeno polno in izpopolnjujoče. Isla postane pisateljica in svetovalka za strateško načrtovanje.

Knjiga za ženske/pare, ki se soočajo s težavami z zanositvijo, saj jim je lahko v pomoč pri doseganju čustvene odprtosti in zacelitvi ran, ki jim jih je zadala neizpolnjena želja po otrocih. Ta sicer nikoli ne izgine, a vseeno je knjiga dokaz, da si lahko srečen tudi brez potomcev.

Bi bila dobra starša? Bi bila dovolj dobra starša? Sva pripravljena na to, da bi bilo majceno človeško bitje v čisto vsem odvisno od naju? Sva že dovolj odrasla? Kako bi se počutila, če bi bilo najino družabno življenje za eno leto postavljeno na stranski tir?

(str. 11)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Bo fantek? Bo punčka? Bo — : moja zgodba o prizadevanju za zanositev.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 107
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi