Neobičajen deček

Žanrdružbeni roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaIzola, 2022
Založba
Prevod Sara Menaše Jensterle
Ključne besede Družinski odnosi, Osebe s posebnimi potrebami, Spolna zloraba
Število strani

276

Čas branja

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Brezpogojna ljubezen

Zgodba prav posebne družine, kot sami pravijo atipične družine, ki jo sestavljajo zaposlena mati Julija, vedno službeno odsoten mož Andy, najstniška hči Milla, devetletna Ruby in prav poseben fant Jackson. Življenje v družini s tremi otroki je v vsakem primeru pestro, kadar pa je eden od otrok drugačen, samosvoj in nepredvidljiv, mora imeti starš res neomejeno količino potrpežljivosti, s katero lahko usmerja in vodi družinsko življenje. Enajstletni Jackson ima le malo prijateljev in prav njegova neizkušenost, naivnost in zaupljivost ga privedejo do obtožb, zaradi katerih je izključen iz šole, družina pa se mora soočati s posledicami. Zgodbo nam izmenično pripovedujeta mati Julija in sin Jackson, kar v tem primeru res doda pomembno vrednost, saj je razumevanje in pogled na dane situacije skozi oči enajstletnega posebnega dečka povsem drugačen kot pogled odraslega.

Dr. Cahillova odkima. ” Potrebna je samo velika doza sočutja. Pri hipertimeziji ne gre le za to, da se človek lahko spomni stvari, ki se jih drugi ne morejo: tudi pozabiti jih ne more. Zato je takšno stanje za otroka lahko veliko breme. Za kogarkoli, pravzaprav. Povzroči lahko hud občutek osamljenosti.”

“Nekateri otroci v šoli pravijo, da ne spadam k njim,” se oglasi Jackson.

“Res?” Dr. Cahillova se obrne k njemu. “No, v resnici si nekaj, kar znanstveniki imenujejo osamelec. Doživljaš stvari, ki jih večina ljudi ne doživi nikoli, Jackson. Statistično gledano si nekaj prav posebnega.”

(str. 237)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Neobičajen deček.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 131
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja