Povej mi

Žanrkriminalni roman
Narodnostliteratura ZDA
Kraj in leto izidaPreserje, 2024
Založba
Prevod Jolanda Blokar
Ključne besede Družina, Puščave, Skrivnost, Žrtve
Število strani

329

Čas branja

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Morilec, ki je zmožen empatije, je nevarnejši od vseh morilcev.

Zgodba je nadaljevanje romana Poišči me in se odvija v Južni Kaliforniji. Tri najstnice se z vodnico odpravijo na pohod po Tihomorskem grebenu, kar je del programa za odvajane v Kaleidoscope – centru za odvisnike od elektronskih naprav. Vsaka najstnica ima seveda svojo zgodbo, vse pa so besne, ker morajo biti cel teden brez mobitelov.
Ko se na spletu pojavi posnetek šotora z mrtvo vodnico, se začne raziskovanje umora, ugrabitve, iskanje pogrešanih. Ali pa je vse skupaj le potegavščina?
Zopet je v ospredju detektiv Daniel Ellis, ki za pomoč prosi Reni Fisher. Reni se še vedno sooča s posledicami skrivnosti svoje družine, še vedno išče Danielovo mamo, predvsem pa skozi umetnost akvarelov skuša pomagati sama sebi. Toda vseeno se odloči sodelovati v preiskavi in iskanju izgubljenih deklet.
V delu je poleg vseh napetih zapletov in nejasnosti v ospredju puščava s svojo lepoto in grozo ter seveda gozd v katerem se zgodi zločin. Seveda so posebej zanimive tudi najstnice in njihov pogled na svet. Družinski odnosi postajajo vedno bolj zapleteni in skrivnosti si še vedno sledijo ter nas držijo v primežu do konca romana.

Glej tudi:

Z Danielom sta stala čisto mirno, se spogledovala, obračala glavi, gledala, opazovala, prisluškovala. Končno se je premaknil naprej in dvignil krilo najbližjega šotora. Čez trenutek ji je pomignil, naj se mu pridruži pri odprtini.
V šotoru je bilo truplo ženske s spletenimi lasmi. Ni bilo dvoma, da je mrtva in trenutno v fazi mrliške okorelosti, ki običajno nastopi nekaj ur po smrti.

(str. 64)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Povej mi.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 195
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja