#Ne pozabi na rože: vzgoja in nega sobnih rastlin

Žanrpriročnik
Narodnostslovenska literatura
Kraj in leto izidaLjubljana, 2024
Založba
Spremna beseda Dan Podjed
Fotografija Petko Grabljić
Ključne besede hobiji, sobne rastline, zbirateljstvo
Število strani

191

Čas branja

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

"Botanistbyheart"

Zbiranje sobnih rastlin je med mlajšimi generacijami v zadnjih letih postalo zelo priljubljeno. S pomočjo socialnih omrežij je preraslo v družbeni fenomen, ki povezuje v skupnost.

Tudi zgodba ljubiteljskega botanika Jana Robina je zacvetela s pomočjo Instagrama. Na njem je namreč začel objavljati slike svojih rastlin, ki so ga očarale s svojo notranjo in zunanjo lepoto. Pridobil je številne sledilce. Dan Podjed ga je v spremni besedi označil celo za nosilca nove ideje, kjer v središču ni več egoistično preživetje posameznika in zaverovanost vase, ampak postane osrednja ljubezen do drugega – najsibo to človek, žival ali človek.

Priročnik je vsebinsko razdeljen na tri dele. V prvem bralca očarajo zelene zgodbe, osrednji del so zeleni prsti, v katerih je polno koristnih napotkov, kako skrbeti za rastline. V tretjem delu, poimenovanem zeleni svet, pa nas Robin popelje po svetu, kjer je odkril številne zaklade rastlinskega sveta. Nekatere je uspel prinesti tudi domov in z njimi obogatil svojo impresivno zbirko.

Čudovit priročnik, ki je več kot le strokovno branje. Napisan je tako spretno in zanimivo, da se zlahka navdušimo nad zelenimi lepoticami. Piko na i pa mu dajejo številne avtorske fotografije.

Vsekakor priporočam!

Glej tudi:

Povej mi, kaj ješ, in povem ti, kdo si. Hrana, gibanje in na splošno zdrav življenjski slog so zaslužni, da je naše življenje lahko dolgo in kakovostno. Rastline pa nam lahko pomagajo, da smo poleg tega še srečni. Dobro skrbeti zase pomeni tudi dobro skrbeti za svoje bližnje, za svoje rastline … Ali povedano drugače, ko skrbimo za rastline, skrbimo tudi zase.

(str. 27)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige #Ne pozabi na rože: vzgoja in nega sobnih rastlin.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 41
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1