Doktorica Sally

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška literatura
Kraj in leto izidaCelje, 2011
Založba
Prevod Oljan Repič
Število strani

115

Čas branja

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

»Kar se tiče petelinov«, je rekla Sally, »zaupajte rajši živinozdravniku.«

Razvpiti avtor zgodb za hollywoodske studije in broadwayske odre, častni vitez Njenega visočanstva »Plum«, predstavlja eno svojih zabavnih del o čudaštvih angleške visoke družbe v njenih zlatih letih. V romanu nastopajo zanj značilni liki: sorodnik z dobrimi nameni, ki dela zmešnjave, pa strastni ljubitelj golfa, pa nerodni, a požrtvovalni prijatelj, ter močne in zaljubljene ženske. Tema je seveda ljubezen, postrežena z živahnimi dialogi in začinjena s prismuknjenim angleškim humorjem. V veliki meri zveni sodobno, čeprav občasno na površje priplavajo danes ne več vsakdanje ohole izjave o družbenem položaju ter vlogi žensk, ki jih še sam avtor podaja z ironičnim podtonom. Navkljub »doktorici« v naslovu, to ni doktor roman, pač pa elegantna in obrtniško dovršeno spisana »lažja« literatura. Lahkotnejša, ampak dobra.

Glej tudi:

»Niti očesa ne zatisnem. Premetavam se po blazini. Vročično se obračam z ene strani na drugo. A vse skupaj nič ne pomaga. Pride zora in me najde še vedno budnega. Brezmočno gledam predse. Še ena noč«, je zaključil Bill vzneseno, »je minila in zunaj na vrtu že pojejo petelini.«

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Doktorica Sally.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1