Pa čeprav ni zmeraj kaviar
Žanr | družbeni roman, vojni roman |
Narodnost | avstrijska literatura |
Kraj in leto izida | Ljubljana, 2005 |
Založba | Delo |
Zbirka |
Delova knjižnica Vrhunci erotike in napetosti |
Ključne besede | Kuharski recepti, Svetovna vojna 1939-1945, Vohunstvo |
Najdrznejše dogodivščine in zbrani kuharski recepti neprostovoljnega tajnega agenta Thomasa Lievna.
Thomas Lieven je mlad, uspešen zasebni bančnik, privlačen, lepih manir in najpomembnejše – je pacifist. Rad ima dobro hrano in lepe ženske. Leta 1939 se z njim poigra usoda. Njegov nepošten bančni partner svojo sleparijo podtakne Thomasu, zato slednjega čaka izgon iz države. Temu se lahko izogne le tako, da se pridruži državni protiobveščevalni službi. Življenje se mu čez noč spremeni. Kmalu se prične druga svetovna vojna in Thomas je ves čas vpet v zanimive dogodivščine, iz katerih se reši s svojo pretkanostjo in kuhanjem, kajti slovi po izjemnih kuharskih receptih. Tekom let je prisiljen vohuniti za nemški abwehr, angleški secret service, francoski deuxième bureau… Med vsebino so napisani (bolj ali manj eksotični) kulilnarični recepti.
Objavljeno: 07.09.2016 09:29:00
Zadnja sprememba: 22.04.2024 11:31:23
“Skočite!” je zavpil Jupiter. Učenci so se z grozo umaknili – vsi razen Thomasa. Thomas se je prerinil skoznje, stekel naprej, zaklical hura in se pognal v globino. Bliskovito si je namreč zračunal, da francoska država že ne bi tratila denarja za njegovo telesno in duhovno okrepitev samo zato, da bi ga potem pognala v samomor. Izkazalo se je, da je pod tanko gazo, ki se je res strgala, še kup vzmetnic, in te so njegov padec močno ublažile. Jupiter je zanosno vzkliknil: “Vi se moj najboljši učenec, Meier! O vas bo nekoč govoril ves svet!” V tem se ni zmotil. Str. 58